Új fűtés a fitness teremben

Új fűtés a fitness teremben

A fitness központ ahol dolgozom, egy nagyon kedves és családias hely. Minden nagyobb döntést megbeszélünk, ha felmerül valamilyen probléma, együtt megoldjuk. Nagyon jóban vagyunk mi edzők, és közösen vezetjük a helyet.

Az egyik nap felmerült egy olyan ötlet, hogy át kellene alakítani a fűtést. Már többen panaszkodtak, hogy telente nagyon hideg van a termekben. Tény és való, elég régi fűtési rendszert használunk, és ez megérett a korszerűsítésre. Már lassan többe kerül a folyamatos szervizelés, mint maga a fűtés. Szóval tényleg indokolt elgondolkozni a váltáson. De mire cseréljünk? Ez nagyon jó kérdés.

Egyrészt a jelenlegi fűtőtesteket is érdemes kicserélni? Vagy csak szereltessük le? Mert megéri-e megint csövekkel bajlódni, amikor az rengeteg pénz és még több idő. És mivel érdemes fűteni? Sokan mondják, hogy az áram nagyon drága, és nem éri meg fűtésre használni. De ez mára már nem teljesen állja meg a helyét. Egyrészt sokkal olcsóbb ezeknek a rendszereknek a beszerelése mint például egy gázrendszeré. Másrészt pedig sokat korszerűsödött a technika, így gazdaságossá vált az elektromos fűtés.

Ezen a ponton felmerült a padlófűtés gondolata. Mert egyszerű beszerelni, és olcsó is. Meg rengeteg előnye van. Először is, gondoljunk csak bele, hogy mennyire kényelmes egy edzés vagy jógaóra közben, ha nem a hideg talajon állunk, hanem kellemes meleg lesz a talpunk alatt. Kisebb az esélye a fölfázásnak is.

Aztán, sokkal egészségesebb. És persze egy fitness központban mi a legfontosabb szempont, ha nem az egészség? A fűtőszőnyegek alacsony hőfokon működnek, így nincs veszélyes égéstermék. Még véletlenül sem kell olyan dolgoktól tartanunk, mint például a szén-monoxid. Továbbá, mivel a padlófűtés nem a levegőt melegíti, ezét nem keveri fel a port, amit így nem lélegzünk be.

És itt érkeztünk el a következő nagyon jó aspektushoz, mégpedig hogy a padlófűtés sugárzó hővel működik. Vagyis, közvetlenül adja át a hőt a tárgyaknak és a falnak. Ha nehéz elképzelni gondoljunk arra, hogy pont úgy működik, mint a Nap. Ezért van melegebb napfényben mint árnyékban,még akkor is, ha a levegő hőmérséklete megegyezik. Ez azért is jó, mert kevesebb kő szökik el a nyílászárókon keresztül a levegővel együtt. Nyugodtan lehet szellőztetni is. És nem is megy fel a plafonig a meleg a levegővel együtt.

De lehet-e elektromos padlófűtés laminált padló alá tenni? Ez egy nagy dilemma. Mert akkor fel kell szedni az egész burkolatot. Meg egyáltalán, működik-e a kettő együtt? Egy kis keresgélés után kiderült, hogy bizony működik, ugyanis elektromos padlófűtést kb. minden burkolat alá lehet tenni. Az itteni padlóra pedig amúgy is ráfér a csere. Tehát igen, mehet a elektromos padlófűtés laminált padló alá!

A padlófűtés tényleg nagyon olcsó. Elég alacsonyabbra tekerni a termosztátot ahhoz, hogy komfortos hőérzetet kapjunk. Így spórolhatunk az árammal,és védjük a Földet. És nem is kell ellenőriztetni vagy karbantartani, nem úgy mint mondjuk egy gázos rendszert. És akkor megspóroljuk a szakember díját. Az anyag, amiből a padlófűtés áll, amorf fémötvözet. Ez azt jelenti, hogy egy speciális folyamattal készül, amikor is a fémnek nincs ideje rácszerkezetet kialakítani. Az így kapott anyag rendkívül strapabíró. Így nagyon hosszú ideig jó, és ritkán romlik el. Ezért is van rá 15 év garancia. Továbbá szabálytalan a mágneses tere.

Az is jó a padlófűtésben, hogy nem foglal helyet, nem úgy mint a többi fűtőtest. Tehát nem kell attól félni, hogy értékes hely veszik el az edzőteremből. És ez jó,mert van amúgy is nagyon pici terem, ahol jógázni szoktak. És ott aztán biztos nem férnének el rendesen, ha beraknánk egy fűtőradiátort.

Összességében, minket nagyon meggyőzött minden, amit itt olvastunk. Mert kényelmes, gazdaságos és még egészséges is. És nem utolsó sorban be lehet tenni az elektromos padlófűtés laminált padló alá. Gyorsan kértünk is árajánlatot a honlapon, hogy lássuk, mégis mennyi az annyi. De én már előreérzem, hogy ez lesz a befutó megoldás. Mindenkinek tetszik az ötlet. És jó érzés, hogy ezzel is jobbá tehetjük a mi kis fintess klubunkat. Remélem, majd az ide járóknak is annyira fog tetszeni az új padlófűtés, mint amennyire nekünk tetszik.