Szabad-e égszert vinni a kondiba?

Szabad-e égszert vinni a kondiba?

Egyre nagyobb divat manapság, hogy az emberek lemennek egy konditerembe gyúrni. Nincs is ezzel semmi gond. Az viszont számomra elég fura, amikor meglátok egy hölgyet, amint épp a fekve nyomó padon dolgozik a súly alatt, és megcsillan egy gyűrű a kezén (bevallom, még furábban nézek, ha ugyan ezt egy srácon látom meg). Ez ugyanis baleset veszélyes. Miért fordul elő ez mégis?

Az egyik leg evidensebb válasz, hogy van, aki ezt nem tudja. Hozzá teszem sok helyen ki is van írva, hogy vedd le az ékszereket, nem árt tehát odafigyelni az ilyen kiírásokat, és megfogadni a rajtuk látott tiltásokat, figyelmeztetéseket, mert rengeteg balesetet és kényelmetlenséget megspórolhatnak nekünk. Ugyan akkor van más ok is.

Múltkor oda mentem egy fiatal lányhoz, aki szintén ékszerrel a kezén súlyzózott. Megkérdeztem, hogy miért nem tette le a gyűrűjét, hiszen biztos tudja, hogy így komoly sérülést is szenvedhet. A válasza kissé meglepett. Először arra számítottam, hogy csodálkozni fog, mert nem gondolta volna, de kiderült, hogy nagyon is tudja. Azt mondta, hogy azért maradt a kezén, mert múltkor is ellopták az öltözőből a kedvenc karkötőjét, és ezt nem akarja elveszíteni, inkább óvatos lesz és figyel és vállalja a kockázatot.

Elgondolkoztam, hogy minek hozta magával egyáltalán az ékszereit, és rájöttem, hogy valószínűleg munkából jött, anélkül, hogy haza ment volna, és majd csak az edzés után is megy haza. A munkában pedig jól akart kinézni, így érthető, hogy hozott magával csinos kiegészítőket. Ez így egy kellemetlen helyzet, mert nyilván én sem örülnék, ha elvinnék a cuccaimat az öltözőből, ugyan akkor csak emiatt még nem öltöznék kevésbé ízlésesen. Mit lehet tenni ilyenkor.

Én az ékszeren változtatnék. Barátnőmtől jött ez az ötlet. Ő is rendszeresen edz és még a csillogó dolgokat is szereti, ráadásul ő is munkából hazajövet tér be a kondiba, így nála is ott vannak a munkában viselt ruhái, kiegészítői. Ezért aztán azokon a napokon, amikor tudja, hogy menni fog építeni a testét a swarovski ékszereit  veszi fel. No nem azért, mert azért nem kár, de egy ilyen ékszert nyugodtabb szívvel hagy az öltözőben.

A swarovski ugyanis ólomkristályból csiszolt kő, ami nagyon hasonlít a drágakövekre, például a gyémántra. Ezért aztán akár elegánsan, akár hétköznapi öltözékbe öltözünk is, tökéletes választás. Viszont koránt sem kerül annyiba, mint egy színarany, smaragddal kikövezett kincs. Vagyis ha el is lopják, komoly kárt nem szenvedünk ráadásul könnyen pótolható. Míg egy gyémántgyűrűt, vagy arany nyakláncot mindenképp megvizsgálnék szabad szemmel is a vásárlás előtt, addig egy ilyen swarovski ékszernél ezt nem tartom szükségesnek, simán megrendelem online. Ezért az újra beszerzés is sokkal egyszerűbb.

A swarovski ráadásul olcsó ára ellenére egyáltalán nem egy rossz minőségű termék. Persze nem is felsőkategóriás, de én rendkívül sok sportoló hölgy ismerősömtől hallottam, hogy szeretik, mert nyugodtan fel merik venni több helyre is, ugyan akkor nem sajnálják annyira, mint egy olyan ékszert, ami méregdrága volt. Felmerül a kérdés, hogy egyáltalán minek van drága kiegészítő, ha úgy sem nagyon veszik fel, mert attól tartanak, hogy valami baja lesz, de ez már egy másik történet. Ami nekünk fontos az az, hogy semmiképp se tegyük kockára testi épségünket egy tárgyért. Ha kell inkább egyáltalán ne is vegyünk fel aznap semmilyen ékszert, de ha ezt nem szeretnénk, akkor is inkább hagyjuk, hogy elvigyék az öltözőből, mint kockáztassuk azt, hogy valami maradandó károsodás érjen bennünket.

Most már ötletet is adtam, hogy hol szerezhetünk olyan ékszert, ami szép és még csak nem is drága, így ha eltulajdonítanák, akkor sem fogjuk megérezni különösebben. Aki egészségesen szeretné fejleszteni az izmait, a lehető legkisebb sérülési kockázattal, az mindenképp gondolja végig, hogy mit vesz fel sportolás közben, és mit hagy az öltözőben, mert az egészségnél nincs drágább dolog.