Hogy mutathatom meg az új alakom?

Hogy mutathatom meg az új alakom?

Az újévi edzésem sikere

A nagy karácsonyi időszak után a legtöbb ember az újévi fogadalmát azzal kezdi, hogy edzőterembe fog járni, és sokkal jobban fog figyelni az alakjára. Aztán van, aki ezt betartja, de a többség az első pár nap után rájön, hogy ez mégse olyan kényelmes, nem olyan jó móka, mint gondolták, és szépen-lassan elmaradoznak az edzőteremből.

Én is éreztem ezeket a késztetéseket magamon, de a célom végül erősebbnek bizonyult. Egyáltalán nem voltam elégedett az alakommal, és már olyan ruhákat se tudtam felvenni, amilyeneket akartam – a gardróbom otthon túlméretezett pulcsikból és farmerokból állt, míg én abban reménykedtem, hogy nyárra ez már elmozdulhat a női miniruhák irányába.

Úgyhogy nem adtam fel az edzést, és tavaszra már láthatóan sikerült is formásodnom, fogynom. Már csak a második szakasza volt hátra a tervnek, valóra váltani a ruhatáram felújítását, és beszerezni azokat a női miniruhákat, amikről karácsony óta álmodtam.

Bevásárlás vagy webshop?

Nekem eddig a ruhavásárlás mindig abból állt, hogy végigjárom a városomban található összes boltot, és vagy találok valamit, vagy nem, de az biztos, hogy borzasztóan elfáradok és eltöltök vele egy teljes napot. Talán ez lehet az oka annak is, hogy ennyire hagytam leépülni a ruhatáramat, hogy már nincs egy normális göncöm se, amit felvehetek, de egyszerűen nincs erőm ezekre a hosszú bevásárlásokra – ez még az edzésnél is megerőltetőbb.

Mi lehet erre a megoldás? Az egyik barátnőmtől hallottam, hogy ő már teljes egészében áttért az online webshopokra, ha ruhavásárlásról van szó. Itt nem kell üzleteket végigjárni, mindenhol beszélgetnie, próbálni, időt tölteni, hanem kényelmesen, akár az otthonából is le tudja rendezni az egészet. Ajánlott is rögtön egy oldalt nekem, ahol leellenőriztem, hogy női miniruha is volt bőven, úgyhogy eldöntöttem, hogy adok neki egy esélyt.

Csak abban nem bíztam, hogy tényleg meg lehet oldani egy ruhavásárlást a nélkül, hogy felpróbálnám azt, úgyhogy erről bővebben kikérdeztem őt: mégis ő hogy csinálja, és nem szokott-e nagyon gyakran melléfogni?

A válasz megnyugtató volt, mert mint mondta, ilyen szempontból szerinte még jobb is az online vásárlás, mint boltba menni. Mert ha egy üzletben akarunk valamit megvenni, akkor azt fel kell próbálni, hogy tudjuk, jó-e, itt azonban nagyon pontosan meg van adva egy öltözethez minden egyes mérete. Elég csak a saját testünkkel tisztába lenni, és már nem fenyeget minket az a veszély, hogy olyat veszünk meg, ami nem jó: arra pedig nyilván nagyon figyelnek, hogy az oldalon kint lévő méretek helyesek legyenek.

Így tehát csak nagyon sok próbálást úszunk meg azzal, hogy számszerűen meg tudjuk mondani, melyik ruha kell nekünk. Persze, nem fogjuk magunkat a tükörben látni, de pont erre vannak a képek, amik mindig több szögből is bemutatják a ruhát. Ha pedig mi nem tudjuk elképzelni, hogy hogyan állna rajtunk, csak küldjük el egy barátnőknek a linket – elvégre webshopnál ez is könnyen megtehető, nem kell a kamerával szórakozni, mint a próbafülkékben, hogy véleményt kérjünk valakitől!

Meglett a tökéletes női miniruha

A sok rákészülés után a vásárlás már tényleg úgy ment, mint a karikacsapás: végignéztem a kínálatot, kiválasztottam a legjobb darabokat, és megrendeltem őket. Választottam magamnak party ruhákat és kötött ruhákat is, amiket elsősorban alkalmi öltözékként akarok majd használni, de a legjobban mégis annak örülök, hogy sikerült megtalálnom a tökéletes női miniruhát.

Minden barátom, akinek küldtem a linket, azt mondta, hogy olyan a stílusa, mintha nekem találták volna ki, és én is így gondoltam. Már csak az volt hátra, hogyha megjön, akkor felpróbáljam, és valódi képeket is küldjek már nekik.

Erre nem is kellett sokat várnom, az ígért szállítási idő letelte előtt ott volt már a kezemben a csomag, amit izgatottan bontottam ki. A miniruha volt az első, amit felvettem, és pontosan olyan tökéletesen illett rám, mint ahogy azt a képekből és a méretekből reméltem!

A barátnőim nem győzték dicsérni a képeket, és amikor élőben találkoztunk mindenki odavolt a ruháért is, és az alakomért is, ami azzal együtt, hogy sikerült egy ilyen jó boltot találnom, megért minden verejtékcseppet. Természetesen mindenki kérdezte a webshop elérhetőségét is, amit a legnagyobb örömmel adtam meg nekik.

Azon csak most gondolkodtam el amúgy, hogy mi lett volna, ha nem találom meg ezt a boltot a jó ruhákkal együtt? Dobhattam volna ki a sok edzést az ablakon, mert nincs mit felvennem hozzá! Szerencsére nem ez a helyzet, mert mostantól mindig tudom, honnan fogok vásárolni, ha új öltözetre van szükségem.