Az otthoni fitness eszközök üzemeltetése zöld energiával

Az otthoni fitness eszközök üzemeltetése zöld energiával

Testnevelésszakos középiskolai tanulóként, megtanultam azt, hogy a napi mozgás mindennél fontosabb. Nem csak azért, hogy a külsőnket formában tartsuk, de azért is, hogy szellemi képességünk is jobban működjön. Napi 10 perc futás vagy 25 perc kocogás már segít abban, hogy ép testtel, és tiszta fejjel rendelkezzünk. Mindezt nagyon jól megtanították nekem és cimborámnak az iskolában, talán ezért is tart most ott haverom, hogy a házát zöld energiával lássa el. A terv szerint, csak egy igen kis teljesítményű rendszert akar telepíteni, de ha beválik idővel növelni azt. Egyelőre annyira van szüksége, hogy a ház konditermében a gépeket eltudja látni energiával.

Ez az ötlet úgy pattant ki a fejéből, hogy talált egy oldalt, ami a napelem rendszer hasznosságáról és tulajdonságáról ír. Egy jól megszerkesztett oldal, hasznos tartalommal. Elmesélte, hogy miközben olvasta, egyre jobban érezte szükségét, hogy tegyen valamit a földért, mert valóban aggodalom keltő, hogy mennyi fosszilis energiát használ az emberiség és azoknak a száma véges. Mivel globálisan nem lehet egyről a kettőre megújuló energiára váltani, úgy gondolja, hogy mindenkinek magának kell meghoznia azt a döntést, hogy igen is kiáll a jövendő generáció élhetőbb világáért. Olvasott az oldalon található cikkben a napelem működéséről, felszereléséről, napelem-napkollektor közti különbségről, és még sok hasznos infóról a témakörben.

Biztosan hasznos volt, mert sikerült rá hatást gyakorolni, pedig Peti barátom elég makacs természet és a globális problémák kérdései sem hatották meg soha, és most még is napelem települ a házára. Bár, idővel kiderült, hogy nem is biztos, hogy a háztetőre lesz felszerelve a napelem, mert a ház fekvése nem a legmegfelelőbb a napelemek számára, ezért azok nem biztos, hogy a maximális teljesítményt tudnák nyújtani, így a kivitelező azt javasolta neki, hogy vagy a kertbe kéne felállítania. Ez a megoldás nem igazán tetszett neki, mert szüksége volt a kertjében a térre, mivel sok sütögetést szokott rendezni, főleg amikor jó idő van. Azáltal, hogy helyet foglal, kevesebb barátot tud áthívni ezekre a rendezvényekre, így végül a garázstetőre fog felkerülni a napelem.

Igen, a rengeteg pozitívuma mellett egy olyan negatívuma van a napelemnek, ami sok esetben visszatartó tényező, hogy eléggé hely igényes, viszont ezt találékonysággal ki lehet vitelezni, hogy a lehető legpraktikusabb legyen. Ezt onnan tudom, mert mióta Peti belekerült a napelemes rendszerek világába, azóta nagyon otthon van a témában. Azt is elmesélte, hogy zajlanak olyan kutatások is, ahol egy napelem panel nem csak a napfényt, de a ráérkező eső energiáját is megpróbálják árammá alakítani, de ez a technológia állítása szerint még gyerekcipőbe jár.

Azóta, nap, mint nap egyre több dolgot tudok meg a napelemekről és hatásukról a világra, mert ha futni megyünk, vagy csak kondizunk, akkor nagy általánosságban ez a téma. Egyáltalán nem bánom, hisz jó tisztába lenni nekem is, hogy a jövő környezetvédelmi problémáinak megoldása a napelem lehet!