A fitness terem autói a legmenőbbek!

A fitness terem autói a legmenőbbek!

Szép, napsütéses volt a hétfő reggel, úgyhogy a szokásosnál is jobb kedvvel indultam az edzésemre a kedvenc fitnesz termembe. Évek óta ide járok, ismerem a tulajdonost is. Most is jó kedvűen köszönt, ahogyan kiszállt az autójából. Most mégis földbe gyökerezett a lábam, amikor megpillantottam. Nem a szokás is kocsijával jött ugyanis, hanem egy gyönyörű, fekete autóval, amin ott virított a cég logója és a jelmondata is. Nagyon jól nézett ki!

 • Azta! – szaladt ki a számon köszönés helyett is.
 • Neked is jó reggelt! Hogy tetszik?
 • Szuper… Izé… Matricáztattad a kocsidat?
 • Igen, mint a hármat!
 • Hármat…? – annyira meglepődtem, hogy megállt a kezemben a fehérje shake.
 • Haha, nem gondoltam volna, hogy ez ilyen hatással lesz rád! Hármat igen. Van még ugye egy másik termem, meg a táplálékkiegészítő bolt az outlet centernél… Egy ideje gondolkozom rajta, hogy lassan nem éri meg, hogy mindenki a saját autójával szaladgál. Csináltattam egy céges flottát.

Na ez volt az a pillanat, mikor, hogy stílszerű autós szlenggel fejezzem ki magam, ledobta az agyam az ékszíjat. Flottát? Egy kisvállalkozó? Dehát… Kinek van annyi pénze?

Ági látta rajtam, hogy teljesen meg vagyok rökönyödve, úgyhogy egy laza mozdulattal megigazította a kezemben a shakert és mutatta, hogy menjek az öltözőbe, majd ott elmeséli.

Amikor beértünk, elővette a telefonját.

 • Annyira nem nagy szám egyébként…. Végre valaki rájött, hogy nem csak hatalmas multik léteznek, hanem a kis cégeknek is lehetnek ilyen flottás igényeik. Kitaláltak egy olyan konstrukciót, hogy az ilyen picike cégeknek is naaaagy flottája lehessen, mint amilyen az enyém.

Lelkesen mutatta a képeket a telefonján a három cégautóról.

 • Nem lett volna pénzem három autót vásárolni egyszerre. De a miénk is csereérett volt már, az alkalmazottamtól sem várhattam örökké, hogy a családi autóval hozza-vigye a rendeléseket, a másik terem pedig nincs olyan jó helyen, így is úgyis kénytelen lettem volna az ottani üzletvezetőnek bejárási támogatást fizetni… Szóval, elkezdtem osztani szorozni…

Ezen a ponton hirtelen rengeteg kérdésem lett. Szerencsére Ági, jó edző lévén, egyetlen mozdulatomból ki tudta olvasni, hogy mit szeretnék. Felé nyújtotta a mobilt.

 • Nyisd meg ezt a linket és olvasgass egy kicsit. Beállítom a klímát a teremben, és jövök! – mondta nevetve.

A képernyőn a flottakezelő cég oldalának linkje volt:

http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html

Elolvastam az oldalt és elkezdtem nagyon csodálkozni.

A céges autóflotta ilyen olcsó tud lenni?!

 • Szóval, látod, az egész nem olyan drága! – csapkodott meg Ági hátulról egy törölközővel barátságosan – Mi azt a konstrukciót választottuk, hogy tartós bérletbe vesszük az autókat. Ez azért jó, mert nem kell számolgatnunk az amortizációt, leírhatjuk a bérleti díjat költségként, és végül is pénzügyileg egészen olcsón meg is ússzuk a történetet. Cserébe van három, szuper állapotú kocsink, matricázva, kezelve, legálisan… Nem is gondolnád, hogy ez milyen sokat jelent!
http://www.flottakezeles.hu/hitel-lizing-tartos-berlet-afa.html
A cégautónak néha potyautasa is van.

Persze, sejtettem. Három autó több, mint egy… Ági így az alkalmazottjának magán használatot is tud biztosítani, ami egy klassz plusz juttatás, és nálunk, ahol nehéz jó munkaerőt találni, hatalmas fegyvertény. És persze itt jó minőségű autót venni sem könnyű. A flottakezelő cég viszont megvásárolja az autót, visszaigényeli utána az ÁFA-t, Ágiék pedig a fennmaradó összegből számolt bérleti díjat fizetik.

 • És igen, a végén le tudom cserélni a kocsikat újabbra, ha kell… Addigra remélhetőleg fejlődünk. – magyarázta, amikor látta az arcomon a megvilágosodást. – Ez olyan, hogy az ember össze tud kuporgatni három autóra, de valószínűleg hitelre venné őket… Én most megtehetem, hogy hitel nélkül autózok. Ez nagyon jól jön, hogyha be kell fektetnem, vagy pályáznom kell valahová a céggel. És a pénzemet, amit a kocsikba fektettem volna, kamatoztatni tudom máshol. Szóval, ez egy jó megoldás. Hazadoblak az óra után, jó?

Megköszönni sem nagyon volt időm az ajánlatot, mert Ági már a nyakába terítette a törölközőt, és finoman kitessékelt az öltözőből a polifoamja segítségével.

Az óra után fáradtan, de elégedetten szálltam be Ági – vagyis a Flotta – autójába. Ágiék nagyon megérdemelték ezt a lehetőséget, én pedig nagyon örültem, hogy végre rájuk is gondol valaki… Egy pici cégnek, mint amilyen az övék is, rengeteget jelenthet egy ilyen fejlesztés. A nagy multiknak jóval nagyobb mozgástere van, de a kicsiknek viszonylag kevesen tudnak segíteni. Szerintem ez az autóflottás történet pont olyasmi, amivel mindenki jól jár…

Bár, ahogy Ágit ismerem, ő mindig mindenre talál valami okos megoldást… Aki az izomlázat el tudja mulasztani, az autóbérlést és meg tudja oldani okosan!