A biciklit preferálom, de azért sokszor jól jön az autó

A biciklit preferálom, de azért sokszor jól jön az autó

Az egyik barátnőmmel rendszeresen járunk konditerembe. Mióta együtt edzünk, sokkal fittebbnek érzem magam, az izmaim is látványosan erősödtek, érzem a mindennapokban az áldásos hatásait a kemény edzéseknek. Akármennyire is megterhelő néha egy-egy amúgy is fárasztó munkanap után még a konditerembe is elmenni súlyokat emelgetni, annál inkább segít kikapcsolódni és hosszútávon nem győzöm csodálni a testem pozitív irányú változásait. Azelőtt is sportoltam sokat, évekig atletizáltam, teniszeztem, táncoltam, majd aerobikoztam és jógáztam is. A két utóbbi megmaradt a kondi és a kocogás mellett. Azt mondják az edzők, hogy izmokat erősíteni és alakot formálni leginkább csak súlyemeléssel lehet. Emellett oda kell figyelni a megfelelő mennyiségű fehérje- és szénhidrátfogyasztásra. Én nem számolgatom mindig, hogy miből mennyit eszem, nagyjából belövöm és betartom a diétámat.

Természetesen napközben is igyekszem mozgásban maradni. Irodában dolgozom, ami nagy szerencsére elég rugalmas, a vezetőség is nagyon jó fej és megértő, így amikor úgy érzem, hogy egy kis sétára, felfrissülésre van szükségem, nyugodtan felállhatok az irodai székből, hogy mozogjak egyet. Többen is így teszik a kollégáim közül. Amikor csak tehetem, biciklivel járok dolgozni, azonban a téli hónapokban én is inkább kocsiba ülök. Így van ez a sietősebb reggeleken is, vagy ha nem munkába menet használom az autómat, akkor távolabbi helyekre utazáskor vagy nagybevásárláshoz.

Elég sokat használom az autómat ahhoz, hogy rendszeresen ellenőrizni kelljen a gumik kopását, általános állapotát. Szerencsére a férjem rendszerint elvégzi ezeket a köröket, mert ha valamennyire értek is az autókhoz – legalábbis a sajátomhoz -, azért inkább rá bízom a vizsgálatot. Mondta tavasz elején, hogy a tavalyi nyári gumik már nem jók, így mindkettőnk kocsijára be kell szerezni új gumikat. Az elmúlt években az infláció miatt sajnos nagyon felmentek az autógumi árak, úgyhogy igyekeztünk olyan helyet találni, ahol akciós a nyári gumi. A férjem ismert egy bevált helyet, aminek a webshopjáról lehet rendelni gumiabroncsokat, és sosem vészesek az autógumi árak.

Ez a webshop a gumidiszkont.hu volt, a férjem már máskor is rendelt nyári és téli gumit. Így biztos volt benne, hogy a múltkorihoz hasonló magas minőségű termékekben lesz majd most is részünk. A férjem gyakorlott autógumi-vásárló révén egyből a gumik méret szerinti keresésére ment, hogy beírja az autója nyári gumiabroncsának méreteit. A találatok között böngészett egy picit, majd végül kiválasztott egy sokak által ismert márkát és megrendelt belőle négy darabot. Az én autómnak azonban nem tudta a kerékméreteit, így az autótípus szerinti kereséshez folyamodott. Beírta az autóm gyártóját, a gyártási évet, a típust és a kivitelt. Én már itt elvéreztem volna, úgyhogy csak csendben figyeltem és áldottam a férjemet, hogy van nekem. Ez esetben is ugyanúgy járt el, kiválasztotta a rengeteg fajta autógumi márka közül azt, amelyik az autómra a legjobb lesz, majd megrendelte mindet.

Másnap mindketten elmentünk külön-külön az autónkkal a telephelyre, ahova a férjem rendelte a gumiabroncsokat. Tudniillik ilyenkor azonnal gumicserét is lehet igényelni, ami nagy könnyebbség. Gyorsan ki is cserélték mindkettőnk autóján az abroncsokat. A helyszínen fizettünk, miután mindennel végeztünk, és számlát is kaptunk. Ha nem lennénk elégedettek a termékekkel, természetesen jár velük garancia, bár kevés a valószínűsége, hogy élni kell vele, mivel az abroncsok kivétel nélkül minőségi, új darabok. A gumiabroncs.hu nyári gumijaival sokkal nyugodtabban közlekedem, tudom, hogy az abroncsokkal biztosan nincs baj. Most, hogy jön a jó idő, az autó végre pihenhet egy picit többet, mert előveszem a biciklimet, hogy amikor csak tudom, kihasználjam ezt a sportolási lehetőséget.